lauantai 19. syyskuuta 2015

Pizza

Viikonloppuisin on aikaa rentoutua, levätä ja syödä hyvin. Viikonloppuna on myös mahdollisuus käyttää ruuanlaittoon enemmän aikaa kuin arkena. Pizzan täytteet löytyvät usein kaappiin jääneistä tähteistä. Meidän arkiruokamme loppu muuttuikin kana-feta pizzaksi. 




Pizzapohja                         Tomaattikastike                         Täyte

pellillinen

2 dl vettä                                     1 prk tomaattimurskaa                     kanaa (n. 100g)
1 ps kuivahiivaa                          3-4 valkosipulinkynttä                      fetajuustokuutioita
ripaus suolaa                              kuivattua basilikaa                           kasviksia esim. paprikaa
3 rkl öljyä                                                                                             juustoraastetta
4-5 dl vehnäjauhoja


Laita kädenlämpöinen vesi ja kuivahiiva kulhoon. Sekoita hiiva hyvin veden joukkoon. Lisää suola ja öljy. Mittaa puolet jauhoista taikinaan ja sekoita. Alusta taikinaa käsin, lisää loput vehnäjauhoista. Anna pohjan kohota astiassa liinan alla noin puolituntia. 

Kiehauta tomaattimurska levyllä. Lisää halutessasi kuivattua basilikaa ja valkosipulisilppua. Sekoita ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. 

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Valmista haluamasi täytteet. Paista jauheliha, pilko kana tai valuta tonnikala. 

Levitä kohonnut pohja pellille. Levitä pohjan päälle tomaattikastike. Ripottele oreganoa ja hieman juustoraastetta tomaattikastikkeen päälle ennen täytteiden lisäämistä. 

Lisää täytteet ja lopuksi kuorruta juustolla. Paista uunin keskitasossa n. 15 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti