lauantai 5. syyskuuta 2015

Sitruuna-lakritsimuffinssit

Sitruuna ja lakritsi ovat toimiva makupari. Samoin me, kokkaavat kaverukset, olemme toimiva tiimi. Kokkailu innostuksemme on lähtenyt liikkeelle yläasteen yhteisiltä kotitaloustunneilta. Edelleenkin keittiöstä kuuluu usein naurua, vaikka joskus myös kupit menevät nurin.

Tämä herkullinen resepti on löytynyt Kodin kuvalehdestä.

Sitruuna-lakritsimuffinssit 
6 isoa tai 12 pientä

2 kpl munia
1 dl maitoa
2 rkl sitruunamehua 
2 dl sokeria
100 g lakritsia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunan kuorta
100 g voisulaa



 








Kuorrutus  
150g sitruunatuorejuustoa
25g voisulaa
1 dl tomusokeria
                                                       

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää voisula ja muut nesteet taikinan joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita varovasti. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista noin 20-25 minuuttia.
Valmista kuorrute. Sulata voi. Notkeuta tuorejuusto ja yhdistä aineet kuorrutukseksi. Koristele lakritsipaloilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti