tiistai 8. syyskuuta 2015

Vadelmajuustokakku kahdella tapaa

Emme kilpaile keskenämme, paitsi joskus aivan leikillään. Sitä paitsi silloin usein saamme enemmän maisteltavaa! Tässä on kaksi hieman erilaista versiota vadelmajuustokakusta. Kilpailevien versioiden suurin ero on siinä, että toinen juustokakuista paistetaan uunissa. Kakun voi tehdä jo pakkaseen ehtineistä marjoista tai vielä sesongin viimeisistä tuoreista vadelmista. Valitse suosikkisi ja jätä äänesi komenttikenttään, jotta voittaja selviää!

Version 1 resepti on sovellus K-ruoka.fi sivun reseptistä ja version 2 resepti on mukaelma Arla.fi sivuston reseptistä. 

Vadelmajuustokakku
Noin 10 hengelle

Pohja
1 pkt (200g) Domino- keksejä
75g voita

Täyte
200g vadelmia
5 liivatelehteä
1 tlk (2dl) vispikermaa
1 prk (250g) valkosuklaa-limerahkaa tai maustamatonta maitorahkaa
1 rs ( 180g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristeeksi
Tuoreita vadelmia ja/tai suklaata

Hienonna keksit muruiksi. Sulata rasva ja lisää muruihin.
Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja (halkaisija 22-23 cm) leivinpaperilla. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Jos käytät ulkolaisia vadelmia kiehauta niitä 2 minuuttia ja anna jäähtyä. Suomalaisia vadelmia voit käyttää suoraan ilman esivalmisteluja. Vaahdota kerma. Kuumenna 2 rkl vettä, purista liivatelehdistä kaikki vesi ja liota liivatelehdet kuumaan veteen. Sekoita kunnes liivatelehdet ovat liuenneet mehun joukkoon. Kaada liivatelehdet ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Lisää kermavaahto kevyesti nostellen täytteeseen.
Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja vadelmat. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli.

Koristele kakku esim. tuoreilla vadelmilla ja raastetulla suklaalla.

Vadelmajuustokakku uunissa
Noin 8 hengelle

Pohja
200g kaurakeksejä
75g voita

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
150g vadelmia (pakaste tai tuoreet)
Koristeeksi
Tuoreita vadelmia

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Voitele pieni (halkaisijaltaan noin 15-20 cm) irtopohjavuoka, ja painele taikina tiiviisti sen pohjalle ja sivuille. Kiehauta ulkomaisia vadelmia kattilassa muutaman minuutin ajan ja anna jäähtyä.


Notkista tuorejuusto. Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyesti. Yhdistä tuorejuusto ja sokeri-munaseos. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja sitruunan raastettu kuori.

Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Lusikoi jäähtyneet vadelmat koristeeksi keskelle kakkua ja sitten loput täytteestä. Paista juustokakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Anna juustokakun jäähtyä ennen tarjoilua. Voit tarjoilla juustokakun hieman lämpimänä, mutta se on parhaimmillaan kylmänä. Koristele vadelmilla.


Huom! Saat kakusta gluteenittoman kun vaihdat keksit gluteenittomiin kekseihin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti