tiistai 13. lokakuuta 2015

Paprika-tomaattikeitto ja yrttilusikat

Syksyn kylmät aamut ovat saaneet meidät kaivamaan pipot, kaulahuivit ja käsineet käyttöön. Kylmällä ilmalla lämmittää iloisen värinen c-vitamiini pommi, keitto jonka voi syödä vihanneskeittona tai soseuttaa samettisen pehmeäksi sosekeitoksi. Keiton kanssa voit tarjoilla yrttilusikoita. 




Paprika-tomaattikeitto
4 annosta
3 paprikaa
5 kypsää tomaattia
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
½ dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
150g aurinkokuivattuja tomaatteja
4-6 dl vettä
2 kpl laakerinlehtiä
½ tl paprikajauhetta
ripaus suolaa, mustapippuria ja chilijauhetta




Pilko tomaatit, paprikat ja sipulit ja valkosipulit. Laita kasvikset uunivuokaan ja pellille ja ripottele päälle öljy sekä hunaja. Paahda 200 asteessa noin 40 minuuttia kunnes ne pehmenevät ja saavat väriä. Laita kasvikset kattilaan ja lisää loput aineet. Mausta ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Jos haluat voit soseuttaa kiehautetut kasvikset hienoksi soseeksi ja tarjota keiton sosekeittona.


Yrttilusikat
12 kpl


200 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä
voiteluun kananmuna
pinnalle siemeniä tai kuivattuja yrttejä 
oman maun mukaan


Sekoita leivinjauhe vehnäjauhon joukkoon. Nypi rasva jauhoseoksen kanssa murumaiseksi taikinaksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen leipomista. 

Ruokalusikkaa muottina käyttäen leikkaa kaulitusta taikinasta lusikan mallisia leipäsiä. Ennen paistamista voitele leipäset kananmunalla ja lisää haluamasi mausteet. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 7 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Lämmittävä keitto sopii kyllä syysiltaan. Tosi hauska idea tuo yrttilusikka, tämän meinaan kopsia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yrttilusikat sopivat mielestämme todella hyvin kasviskeiton rinnalle. Alkuperäinen idea on löydetty K-Ruoka-lehdestä vuosia sitten. Lehden ohjeessa oli lusikat tehty valmiista pakastepiirakkataikinasta.

      Poista