keskiviikko 25. marraskuuta 2015

¡Arriba! Meksikolainen ilta

Sateen ropistessa ikkunalautoihin on aika viettää meksikolaista fiestaa! ¡Arriba! Värikkäät vihannekset, tuliset maut ja hyvät ystävät riittävät saamaan fiestan alkuun. Pikkuisen vielä musiikkia ja sateen ropina jää vauhdikkaiden rytmien jalkoihin. Enchiladat ovat täytettyjä pehmeitä maissitortilloja. Rullat kuorrutetaan tomaattikastikkeella ja juustolla sekä gratinoidaan uunissa. Enchiladat tarjoillaan ranskankerman ja guacamolen kanssa. 




Enchiladat
8 kpl

pohjalle tomaattisalsakastiketta

1 iso sipuli
500 g jauhelihaa (nauta/ kana)
1 ps tacomausteseosta
3-4 maustekurkkua
1 keskikokoinen punainen paprika
½ keltainen paprika
jalopeno viipaleita
150g juustoraastetta

tarjoillaan guacamolen ja ranskankerman kera



Huom! Mikäli haluat valmistaa tomaattisalsakastikkeen ja guacamolen itse aloita ruuan valmistus niistä (ohjeet alla) . 

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ruskista jauheliha. Kun jauheliha on kypsää, lisää mausteseos ohjeen mukaisesti ja 1 dl vettä. Pilko vihannekset. Raasta juustoraaste. Levitä pehmeälle maissitortillalle tomaattikastiketta. Lisää sen jälkeen jauheliha ja vihanneksia. Kääri rullalle ja lado vuokaan. Paista noin 20 minuuttia kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin. 






Tomaattisalsakastike 

4 kpl kypsiä tomaatteja                           Hienonna sipulit ja paprika. Poista tomaatista
1 kpl sipuli                                               siemenet ja leikkaa silpuksi. Hienonna valkosipuli.
1 kpl paprikaa                                          Laita öljy kattilaan ja freesaa chilit. Lisää sipuli ja
2 kpl punaista chiliä                                 paprika,anna hautua hetki niin että ne pehmenevät.
1 kpl vihreä chili                                       Lisää sokeri, valkopippuri ja valkosipuli. Anna
3 rkl sokeria                                             hautua hiljalleen kunnes ainekset ovat kypsiä.
valkopippuria                                           Lisää limen mehu ja jäähdytä. Tarkista maku ja
2 limen mehu                                           lisää tarvittaessa suola.
1/2 dl öljyä
2 kpl valkosipulinkynsiä
                            

Guacamole

Lusikoi avokadot kuoristaan kulhoon.                               2 kypsää avokadoa
Murskaa haarukalla soseeksi. Hienonna                         1 tomaatti 
punasipuli, valkosipuli ja chili. Poista                                1 mieto chili 
tomaatista siemenet ja kuutio tomaatti.                            1-2 valkosipulinkynttä
Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma.                           ½ punasipuli
Sekoita hyvin. Lisää suola ja mustapippuri.                     ½ sitruunan mehu                                    
Anna tekeytyä n. 30 minuuttia jääkaapissa.                     1-2 rkl ranskankermaa
                                                                                           ripaus suolaa ja mustapippuria                                                                


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti