Pohja:
2 dl kivettömiä taateleita
½ dl Cane siirappia
½ tl jauhettua vaniljaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
Täyte:
2 dl cashewpähkinöitä
½ dl Cane siirappia
½ dl kookosöljyä
½ kuorittu appelsiini
1 persimon
1 persimon
1 rkl psylliumkuitua
1 dl ruokokidesokeria
Esivalmistele cashewpähkinät liottamalla niitä 4 tuntia. Valuta ja kuivaa ne ennen täytteen valmistusta.
Sekoita pohjan aineet monitoimikoneessa, tasaiseksi massaksi. Painele sitten tasainen seos kelmulla vuoratun vuoan pohjalle. Jätä vetäytymään.
Sekoita täytteen aineet blenderissä kunnes massa on tasaista ja sileää. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Kopauta vuokaa, jotta ilmakuplat poistuvat. Anna kakun jähmettyä pakastimessa useita tunteja, mielellään yön yli. Ota kakku esiin hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja anna sen sulaa.
Koristetta varten, kehrää sokeria.
Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä ruokokidesokeria kunnes sokeri tummuu ja muuttuu sitkeäksi. Kasta haarukka sokeriin ja heiluttele siitä nauhoja leivinpaperin päälle. Anna niiden jäähtyä ja koristele kakku juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti