perjantai 8. huhtikuuta 2016

Italialaiset keksit

Jokainen meistä tarvitsee muutaman luottoreseptin. Sellaisen reseptin, johon voi turvautua, silloin kun kaapissa ei ole muuta kuin perusaineet tai vaikka silloin, kun ei ole omassa keittiössä, silloin kun tarvitaan jotain herkullista yllättäen ja vikkelästi. 

Tästä reseptistä tuli hetkessä juuri tällainen luottoresepti! Se on yksinkertainen, kaikki aineet löytyy helposti kotoa valmiina. Ja mikä tärkeintä, yksinkertainen resepti saa aikaan herkullisen lopputuloksen. Keksejä tulee yhdestä annoksesta paljon, mutta ne säilyvät kuivassa paikassa jopa 2 viikkoa. 


Italialaiset voikeksit
n. 50 kpl 

250g voita
1,25 dl sokeria
1 dl tomusokeria
2 munaa ja 1 munanvalkuainen
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl vaniljajauhetta
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta

Huom! Mikäli taikinasta tulee liian paksua lisää siihen muutama ruokalusikallinen maitoa

Kuorrutukseen n. 150g suklaata

Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Kun voi on pehmennyt, sekoita voin joukkoon sokeri ja vaivaa taikinaa huolellisesti, että voi ja sokeri sekoittuvat tasaiseksi massaksi. Lisää massan joukkoon kaksi kananmunaa ja lopuksi vielä yksi kananmunan valkuainen.  


Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Yhdistä kuivat aineet voi-munamassan joukkoon. Sekoita huolellisesti tasaiseksi. Pursota taikinasta leivinpaperille suunnilleen samankokoisia tankoja. Paista 200 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia. Riippuen uunisi tehosta ja pursottamiesi keksien koosta. Keksit turpoavat hieman uunissa ja ovat valmiita, kun ne ovat saaneet hieman väriä. Ota keksit ritilälle jäähtymään. 

Kun keksit ovat jäähtyneet. Sulata suklaa, halutessasi voit maustaa suklaan appelsiininkuorella. Kasta keksien päät suklaaseen ja anna jälleen jähmettyä. Nautiskele cappucinoon kastaen. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti