torstai 14. huhtikuuta 2016

Parsakaali-kinkkugratiini

Parsakaali-kinkkugratiini on hauska ja nopea ruoka. Sen voi tarjota pikaisena päivällisenä salaatin kera tai pienenä iltapalana. Halutessasi jätä kinkku pois reseptistä ja tarjoa parsakaaligratiini lisukkeena pääruualle. 

Parsakaali-kinkkugratiini
4 hengelle

400g parsakaalia
300g palakinkkua
1 mozzarellajuusto
3 kananmunaa
1 dl kermaa
1 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria
voita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhtele parsakaali vedellä, irrota nuput hellästi ja erittele kukinnot pieniksi käsin. Pilko parsakaalin varsi pieneksi. Keitä varsia kiehuvassa ja suolalla maustetussa vedessä minuutti. Lisää nuput ja keitä vielä toinen minuutti. 

Leikkaa kinkku kuutioiksi. Voitele vuoka ja levitä kinkku ja parsakaalit tasaisesti vuokaan, mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Valuta mozzarella ja revi juustosta paloja käsin. Levitä myös mozzarella vuokaan. Sekoita kananmuna, kerma ja maito sekä juustoraaste kulhossa. Kaada seos vuokaan. Paista uunissa noin 30 minuttia, kunnes munamaito on kypsynyt ja juustoraaste on saanut kullanruskean pinnan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti