perjantai 1. huhtikuuta 2016

Perinteiset korvapuustit

Sokerin ja kanelin liitto on tuttu ja turvallinen mutta joka kerta niin pettämättömän hyvä ja herkullinen korvapuusti. Onko herkullisuuden salaisuus rakkaudessa, jota leipoja vaivaa taikinaan vai onko se yksinkertaisuudessaan ja mutkattomuudessaan kerrassaan täydellinen! 

Korvapuustit

50 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
6 dl maitoa
2d sokeria
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna
150 g voita tai margariinia

täyte:
100 g voita tai margariinia
noin 1 dl sokeria
3 rkl kanelia

päälle:
raesokeria



Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteen muotoon. Levitä taikinalevyille notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan.
Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.







        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti