perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kupit nurin goes Kokkisota



Tv:n ruokaohjelmat ovat suuressa suosiossa tänä päivänä. Myös me olemme istuneet sohvalla seuraamassa erilaisten ja eri aikakausien ruuanlaittoa tv:n edessä. Lähtemättömän vaikutuksen meihin on tehnyt kokkisota: muodikkaita kokkeja, jännitystä ja kansan tuntemien henkilöiden ostamia yllättäviä raaka-aineita, joista tulee valmistaa nopeasti herkullista ruokaa. 

Tänä iltana Kupit nurin kaksikko päätti lähteä leikkimieliseen Kokkisotaan keskenään. Raaka-aine kassi oli kaksikolle yhteinen ja sen sisältö oli kaksikolle yllätys. Raaka-aineiden maksimi määrä oli 5 raaka-ainetta, hintarajausta emme kokkisotaan halunneet. Kisan tuomarina toimi puolueeton maistelija, Kupit nurin fanclubin puheenjohtaja. Kisan tulos sekä Katin kilpailevan keittiön reseptit luvassa seuraavassa postauksessa! 

Yllätyskassista paljastui seuraavat raaka-aineet: 


Fenkoli
Vuohenjuusto
Taateli
Mansikat
Nonparellit










Ninan keittiö:

Parmankinkku-vuohenjuustotaatelit

1 pkt parmankinkkua
100 g vuohenjuustoa
10 taatelia

Leikkaa taateleihin syvä viilto. Muussaa vuohenjuusto muruksi haarukalla. Täytä taatelit vuohenjuustolla ja kääräise parmankinkku täytetyn taatelin ympärille. Laita hetkeksi jääkaappiin kylmenemään. 








Sitruunainen fenkolipasta




½ keskikokoisesta fenkolista
1 sitruunan mehu + 2 tl sitruunan kuorta
50 g voita
1 kevätsipuli, ilman vartta
5 valkosipulinkynttä
n. 2dl vettä

200 g bavette pastaa

Leikkaa sipuli sekä valkosipuli pieneksi. Leikkaa fenkolista pieniä paloja. Laita voi pannulle yhtäaikaa sipuleiden ja fenkolin kanssa. Laita levy keskilämmölle ja anna sipuleiden ja fenkolin kuullottua, kun ne saavat hieman väriä lisää n. 2 dl vettä pannulle ja anna hautua. Laita pasta kiehumaan. Lisää tarvittaessa vielä vettä, kunnes fenkoli on kypsän tuntuista. Lisää lopuksi sitruunan mehu ja raasta hieman sitruunan kuorta pannulle. Anna hautua vielä 5 min. 

                                                          Banana Split-mansikat



1 l mansikoita
½ banaani
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl kuohukermaa
50 g suklaata
nonparelleja
2 rkl pähkinärouhetta

Kaiverra mansikoista hieman sisusta pois pienen lusikan avulla. Leikkaa hieman jokaisen mansikan alaosasta pois, jotta mansikat pysyvät pystyssä. Tee täyte. Muussaa banaani ja lisää sekaan tuorejuusto. Vatkaa erillisessä astiassa kerma ja sekoita se varovasti banaani-tuorejuustoseokseen. Lisää tarvittaessa sokeria. Täytä mansikat. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Dippaa mansikan alaosa ensin sulaan suklaaseen ja sitten pähkinärouheeseen. Lisää vielä mansikoiden päälle loput sulat suklaat ja koristele nonparelleilla.





1 kommentti: