perjantai 3. kesäkuuta 2016

Semifreddo cantaloupemelonista


Aurinko on hellinyt meitä ja helteistäkin on saatu nauttia. Mikä olisikaan kauniina kesäpäivänä ihanampaa, kuin herkullinen semifreddo, melkein kuin jäätelö! Semifreddon voit maustaa oman makusi mukaan. Meidän semifreddo on kauniin, hempeän oranssi ja sen tähtenä on cantaloupemeloni. 



Cantaloupemeloni semifreddo
4 hengelle

½ cantaloupemeloni
2 kananmunaa
½ vaniljatanko
1 dl tomusokeria
2½ dl kuohukermaa


Aloita kaupassa valitsemalla kauniskuorinen cantaloupemeloni, koska sitä käytetään tarjoiluastiana. Koverra meloni irti kuoresta pieninä paloina. Soseuta meloni sauvasekoittimella tasaiseksi. Älä säikähdä melonista tulee hyvin ohutta ja juoksevaa sosetta. Ryhdy valmistamaan semifreddoa. Laita aluksi koverrettu melonin kuori pakastimeen kylmentymään.  

Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset erillisiin kulhoihin. Vatkaa kerma vaahdoksi kolmannessa kulhossa ja laita jääkaappiin odottamaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet keltuaisten joukkoon. Mittaa joukkoon myös tomusokeri. Vatkaa keltuaisseos kuohkeaksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 

Yhdistä kermavaahto keltuaisseokseen. Lisää melonisose kerma-keltuaisseokseen. Lisää myös valkuaisvaahto kevyesti nostellen kerma-keltuaisseokseen. Ota jäähtynyt kuori pakastimesta ja lusikoi semifreddovaahtoa kuoreen. Peitä semifreddo kelmulla. Nosta pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi, mutta mielellään yön yli. 


Huom! Mikäli näyttää siltä, että kaikki semifreddo ei mahdu meloninkuoreen laita loput esim. muovirasiaan ja pakastumaan. Nauti kahvin ja vaikka muutaman keksin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti