keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Whoopiet

Woohoo! Whoopiet ovat erinomainen herkku leivottavaksi lasten kanssa. Taikinan ohje on helppo ja lapset voivat osallistua mittaamaan raaka-aineita sekä sekoittaa taikinaa. Lasten lempipuuhaa on tietenkin, kun saa pyöritellä whoopies taikinapalloja! Niistä tulee hauskoja. Ei haittaa vaikka pallot ovat hieman erikokoisia, mutta huomioi tämä paistettaessa. Koristelussa lapset saavat käyttää luovuutta ja herkullisten whoopiesien strösselikoristelu ilahduttaa varmasti! 

Whoopiet

noin 15 kpl

Taikina:

100g voita
1,5 dl sokeri
1 kananmuna
1 sitruunan kuori
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa sekaan kananmuna. Pese hyvin sitruuna ja raasta kuori seokseen. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja sekoita seokseen. Lisää lopuksi maito. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.

Täyte:

Noin 1 dl maustettua rahkaa esim. kuningatar

Noin 8 palaa suklaata
Strösseleitä tai tomusokeria koristeeksi

Ota taikina jääkaapista ja ala pyörittämään leivinpaperin päälle ne pieniksi palloiksi. Jätä leviämisvaraa, koska pallot leviävät kekseiksi uunissa. Paista 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet vähän väriä. Jätä keksit hetkeksi jäähtymään ennen täyttämistä.

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Käännä keksit ympäri ja levitä jokaisen keksin päälle suklaata lusikalla tai pullasudilla (keksin tasaiselle puolelle). Lusikoi sen jälkeen rahka nokare joka toiseen keksiin. Valitse samankokoiset keksit ja paina ne yhteen. Voit koristella keksit tomusokerilla tai strösseleillä. Jos käytät strösseleitä, sulata päällekkin hieman suklaata, jotta strösselit tarttuvat kiinni.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti