keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Valloitavat vartaat

Grillikausi on kuumimillaan. Juhannus on juhlittu ja kansa on suunnannut mökeille, järvien rannoille ja grillien kuumuuteen. Kupit nurin kaksikko paahtaa vielä töitä, mutta grilli kuumenee onneksi myös kaupungissa. Grilli-iltaa vietettiin teemalla valloittavat vartaat! 
Herkullisia mökkipäiviä ja grilli-iltoja satoi tai paistoi! 






Alkupalavarras: Kreikkalainen salaatti, tsatsikin kera

pieni pala kurkkua
10 kirsikkatomaattia
2 pientä punasipulia
oliiveja 
fetajuustoa

Pese vihannekset, kuori punasipuli. Leikkaa sipuli kuuteen tai kahdeksaan osaan. Leikkaa kurkku isoiksi paloiksi. Asettele punasipuli, kurkku, kirsikkatomaatti, oliivit ja feta varrastikkuihin. Asettele tarjoilulautaselle. 

Tsatsikin reseptin löydältä aiemmasta postauksestamme täältä.


Pääruoat: bataattivarras, kanavarras ja katkarapuvarras
4 hengelle 

Suosittelemme, että aloitat valmistamisen reseptien mukaisessa järjestyksessä. Bataatti vaatii pisimmän kypsymisajan ja katkarapu kypsyy muutamissa minuuteissa. 

Bataattivarras

1 iso bataatti
3 rkl oliiviöljyä
mausteeksi suolaa

Pese bataatti huolellisesti. Leikkaa bataatista noin 1 cm paksuisia renkaita. Esikypsennä bataattisiivuja mikrossa muutamia minuutteja, noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja asettele bataatit vartaisiin. Sivele bataattivartaat oliiviöljyllä. Grillaa kuumassa grillissä noin 15-25 min. kunnes ovat kypsiä. 

Kanavarras
1 pkt (400g) kananrintafileitä
½ lime
1 dl oliiviöljyä
3 kevätsipulinvartta
1 rkl lehtipersiljaa
mausteeksi suolaa

Silppua marinadia varten kevätsipuli ja lehtipersilja. Lisää puolikkaan limen mehu ja silputut yrtit oliiviöljyn joukkoon. Mausta kokonaiset rintafileet suolalla. Leikkaa sitten rintafileet pitkiksi suikaleiksi, joiden leveys on n. 2 cm. Lisää kanat marinadin joukkoon. Pujota kanasuikaleet vartaisiin. Anna murentua marinadissa hetki ennen grillaamista. Grillaa kuumassa grillissä noin 10-15 minuuttia. 

Katkarapuvarras
1 pkt () jättikatkaravunpyrstöjä
½ punainen chili
½ keltainen chili
5 valkosipulin kynttä tai yksi iso
3 rkl soijaa
1 dl oliiviöljyä
mausteeksi suolaa

Sulata jättikatkarapuja ohjeen mukaan: 30 min kylmässä vedessä ja kuivaa ravut tämän jälkeen hyvin. Mausta suolalla. Tee marinadi. Pilko keltainen ja punainen chili sekä valkosipuli ja lisää ne soijan kanssa öljyn joukkoon. Laita ravut vartaisiin ja sivele marinadia rapujen päälle. Paista kuumassa grillissä noin 5 minuuttia. 




Jälkiruoka: Mansikkavaahtokarkkibrownievarras

Valmista ensin browniet:

2 kananmunaa
1,2 dl sokeria
100 g voita
1 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 tl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi mikrossa . Lisää voisulaan maito. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet. Sekoita varovasti. Kaada taikina muffinssivuokiin. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jätä jäähtymään.

Halkaise browniet puoliksi veitsellä. Pujottele vartaisiin vuorotellen  mansikoita, vaahtokarkkeja ja browniepuolikkaita. Paista grillissä hetken että vaahtokarkit hieman sulavat ja vartaat saavat väriä. Koristele esimerkiksi sulatetulla valkosuklaalla.



2 kommenttia:

  1. hyvännäköistä settiä:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ulkonäön lisäksi grilliherkuista löytyi myös rutkasti makua!

    VastaaPoista