lauantai 3. joulukuuta 2016

Tabouleh

Libanonilainen ruokaisa salaatti tabouleh sopii loistavasti sellaisenaan lounaaksi tai lisukkeeksi lihalle tai kalalle. Tabouleh on värikäs ja herkullinen ruoka. Nämä maut tuovat vaihtelua arkeen ja vievät kielen mennessään. 


Tabouleh
4 hengelle

2 dl Bulgur vehnää
1 sitruuna
1 kurkku
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 iso punasipuli
1 ruukku lehtipersiljaa
½ ruukku minttua
½ graniittiomena
oliiviöljyä
mausteeksi ruohittua suolaa ja mustapippuria

Valmista bulgur paketin ohjeen mukaan, 2dl bulguria ja tuplaten se eli 4dl vettä. Keitä vesi kattilassa, kun vesi kiehuu lisää bulgur ja mausta suolalla. Anna kiehua paketin ohjeen mukaan, noin 8-10 minuuttia. Jos vesi ei ole imeytynyt bulguriin valuta ylimääräinen vesi lävikön läpi pois. Laita bulgur jäähtymään toiseen astiaan ja purista 1 sitruunan mehu mausteeksi bulgurin joukkoon. Anna bulgurin jäähtyä puoli tuntia ja pilko sillä aikaa salaattiaineet. 

Kuori sipuli ja hienonna se hyvin pieneksi. Pese kirsikkatomaatit ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Pese kurkku ja koverra lusikalla siemenet pois. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Leikkaa lehtipersilja sekä minttu hienoksi. Ota iso kulho ja sekoita pilkotut salaattiaineet isossa kulhossa. Lisää bulguria rauhallisesti salaatin joukkoon, jotta näet milloin bulguria on tarpeeksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä viidellä ruokalusikalla oliiviöljyä. Sekoita aineet hyvin. Maista ja tarvittaessa lisää oliiviöljyä sekä mausteita. 

Anna taboulehin tekeytyä muutaman tunnin ajan, ennen tarjoilua. Ennen tarjoilua koristele tabouleh granaattiomenalla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti