keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Whoopiet

Woohoo! Whoopiet ovat erinomainen herkku leivottavaksi lasten kanssa. Taikinan ohje on helppo ja lapset voivat osallistua mittaamaan raaka-aineita sekä sekoittaa taikinaa. Lasten lempipuuhaa on tietenkin, kun saa pyöritellä whoopies taikinapalloja! Niistä tulee hauskoja. Ei haittaa vaikka pallot ovat hieman erikokoisia, mutta huomioi tämä paistettaessa. Koristelussa lapset saavat käyttää luovuutta ja herkullisten whoopiesien strösselikoristelu ilahduttaa varmasti! 

Whoopiet

noin 15 kpl

Taikina:

100g voita
1,5 dl sokeri
1 kananmuna
1 sitruunan kuori
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa sekaan kananmuna. Pese hyvin sitruuna ja raasta kuori seokseen. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja sekoita seokseen. Lisää lopuksi maito. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.

Täyte:

Noin 1 dl maustettua rahkaa esim. kuningatar

Noin 8 palaa suklaata
Strösseleitä tai tomusokeria koristeeksi

Ota taikina jääkaapista ja ala pyörittämään leivinpaperin päälle ne pieniksi palloiksi. Jätä leviämisvaraa, koska pallot leviävät kekseiksi uunissa. Paista 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet vähän väriä. Jätä keksit hetkeksi jäähtymään ennen täyttämistä.

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Käännä keksit ympäri ja levitä jokaisen keksin päälle suklaata lusikalla tai pullasudilla (keksin tasaiselle puolelle). Lusikoi sen jälkeen rahka nokare joka toiseen keksiin. Valitse samankokoiset keksit ja paina ne yhteen. Voit koristella keksit tomusokerilla tai strösseleillä. Jos käytät strösseleitä, sulata päällekkin hieman suklaata, jotta strösselit tarttuvat kiinni.




tiistai 21. kesäkuuta 2016

Kupit nurin goes Kokkisota vol 2



Tv-klassikko Kokkisodan tapaan, vietimme iltaa yllätyskassin sisällön raaka-aineista kokkaamalla. Taistelu oli erittäin herkullinen! 

Yllätyskassista paljastui seuraavat raaka-aineet: 





Fenkoli
Vuohenjuusto
Taateli
Mansikat
Nonparellit






Nina ja Katin valmistamien ruokien suosio oli valtaisa. Tiukan kisan kaikki herkut ansaitsivat suosionosoitukset, mutta tuomarin suosikki ruuat olivat parmankinkku-vuohenjuustotaatelit, tiukan ja tasaisen pohdinnan jälkeen fenkolipasta sekä mansikkamascarponevaahto & suklaakupit. Voiton vei tällä erää siis Ninan keittiön herkut! Voitokkaat reseptit Ninan annoksiin löydät täältä ja alta löytyvät Katin herkulliset reseptit. 


Katin keittiössä valmistui seuraavia herkkuja...

Vuohenjuustomansikat

0,5 l mansikoita
100 g vuohenjuustoa
0,5 dl pähkinärouhetta

Puhdista mansikat. Muussaa vuohenjuusto haarukalla .Pyörittele mansikan ympärille vuohenjuustomassaa ja lopuksi pyörittele ne vielä pähkinärouheessa. Laita hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.




Uunijuurekset ja taatelivuohenjuusto broileri


½ keskikokoisesta fenkolista
4 porkkanaa
3 punasipulia
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl pippuria
2 tl oreganoa
n. 2 dl vettä

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori ja pilko 4 porkkanaa ja 3 punasipulia, sekä puhdista ja leikkaa paloiksi fenkoli. Asettele ainekset uunivuokaan. Lisää uunivuokaan oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, sekä suolaa, pippuria ja hieman oreganoa. Laita uuniin kypsymään hetkeksi. Lisää n. 5 min jälkeen vuokaan 2 dl vettä. Anna vihannesten kypsyä n. 30 min, kunnes ovat kypsiä. 

4 broilerin rintafilettä
10-12 taatelia
200g vuohenjuustoa
suolaa, pippuria

Ota vuohenjuusto huoneenlämpöön lämpenemään. Pilko taatelit hienoksi. Hienonna vuohenjuusto haarukalla. Yhdistä taatelit ja vuohenjuusto ja sekoita tahnaksi. Ruohi broilerin rintafileisiin suolaa ja pippuria mausteeksi oman makusi mukaan. Tee broileriin pieniä viiltoja. Laita täytettä broilerin päälle ja erityisesti viiltoihin. Aseta rintafileet uunivuokaan. Anna kypsyä noin 10 minuuttia. 




Mansikkamascarponevaahto & suklaakuppi


10 mansikkaa
3 rkl mascarponetuorejuustoa
½ dl kuohukermaa
½-1 levyä fazerin sinistä suklaata


Aloita tekemällä suklaakupit. Sulata suklaa. Ota tarvikkeet valmiiksi eli 4-6 paperista muffinivuokaa, pikkulusikka ja pullasuti. Laita noin 3 rkl sulaa suklaata jokaiseen vuokaan. Sivele sudilla suklaa mahdollisimman tasaisesti reunoille ja pohjaan. Huolehdi, että etenkin pohjaan jää suklaata tarpeeksi paksusti. Laita muffinivuoat isoon pakasterasiaan ilman kantta ja siirrä ne jähmettymään pakastimeen. Anna jähmeyttyä vähintään n. 15-30 minuuttia. 

Siirry tekemään mansikkamascarponevaahtoa. Murskaa tuoreet mansikat, lisää niiden joukkoon muutama ruokalusikallinen mascarponetuorejuustoa. Vaahdota kerma ja lisää se hellästi nostellen mansikkamascarponetahnanjoukkoon. 

Ota suklaakupit pakastimesta. Revi nopeasti, mutta hellävaroen paperinen vuoka suklaakupin ympäriltä. Täytä mansikkamascarponevaahdolla ja tarjoile juhlavasti. Koristele kesäiseksi strösselillä ja herkuttele! 











perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kupit nurin goes Kokkisota



Tv:n ruokaohjelmat ovat suuressa suosiossa tänä päivänä. Myös me olemme istuneet sohvalla seuraamassa erilaisten ja eri aikakausien ruuanlaittoa tv:n edessä. Lähtemättömän vaikutuksen meihin on tehnyt kokkisota: muodikkaita kokkeja, jännitystä ja kansan tuntemien henkilöiden ostamia yllättäviä raaka-aineita, joista tulee valmistaa nopeasti herkullista ruokaa. 

Tänä iltana Kupit nurin kaksikko päätti lähteä leikkimieliseen Kokkisotaan keskenään. Raaka-aine kassi oli kaksikolle yhteinen ja sen sisältö oli kaksikolle yllätys. Raaka-aineiden maksimi määrä oli 5 raaka-ainetta, hintarajausta emme kokkisotaan halunneet. Kisan tuomarina toimi puolueeton maistelija, Kupit nurin fanclubin puheenjohtaja. Kisan tulos sekä Katin kilpailevan keittiön reseptit luvassa seuraavassa postauksessa! 

Yllätyskassista paljastui seuraavat raaka-aineet: 


Fenkoli
Vuohenjuusto
Taateli
Mansikat
Nonparellit










Ninan keittiö:

Parmankinkku-vuohenjuustotaatelit

1 pkt parmankinkkua
100 g vuohenjuustoa
10 taatelia

Leikkaa taateleihin syvä viilto. Muussaa vuohenjuusto muruksi haarukalla. Täytä taatelit vuohenjuustolla ja kääräise parmankinkku täytetyn taatelin ympärille. Laita hetkeksi jääkaappiin kylmenemään. 








Sitruunainen fenkolipasta




½ keskikokoisesta fenkolista
1 sitruunan mehu + 2 tl sitruunan kuorta
50 g voita
1 kevätsipuli, ilman vartta
5 valkosipulinkynttä
n. 2dl vettä

200 g bavette pastaa

Leikkaa sipuli sekä valkosipuli pieneksi. Leikkaa fenkolista pieniä paloja. Laita voi pannulle yhtäaikaa sipuleiden ja fenkolin kanssa. Laita levy keskilämmölle ja anna sipuleiden ja fenkolin kuullottua, kun ne saavat hieman väriä lisää n. 2 dl vettä pannulle ja anna hautua. Laita pasta kiehumaan. Lisää tarvittaessa vielä vettä, kunnes fenkoli on kypsän tuntuista. Lisää lopuksi sitruunan mehu ja raasta hieman sitruunan kuorta pannulle. Anna hautua vielä 5 min. 

                                                          Banana Split-mansikat



1 l mansikoita
½ banaani
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl kuohukermaa
50 g suklaata
nonparelleja
2 rkl pähkinärouhetta

Kaiverra mansikoista hieman sisusta pois pienen lusikan avulla. Leikkaa hieman jokaisen mansikan alaosasta pois, jotta mansikat pysyvät pystyssä. Tee täyte. Muussaa banaani ja lisää sekaan tuorejuusto. Vatkaa erillisessä astiassa kerma ja sekoita se varovasti banaani-tuorejuustoseokseen. Lisää tarvittaessa sokeria. Täytä mansikat. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Dippaa mansikan alaosa ensin sulaan suklaaseen ja sitten pähkinärouheeseen. Lisää vielä mansikoiden päälle loput sulat suklaat ja koristele nonparelleilla.





perjantai 10. kesäkuuta 2016

Grillatut pekoniparsat


Kalenterit on käännetty kesään, grillit on tuotu pihoille,kesän herkut ovat saapuneet kauppoihin ja sieltä lautasille. Parsat paistuivat tällä kertaa grillissä, pekonipuvussa.    

Grillatut pekoniparsat

1 pkt parsaa
1 pkt pekonia

mausteseos:
1 rkl soijaa
1 rkl öljyä tai voita
1 tl fariinisokeria tai ruokokidesokeria
2 valkosipulin kynttä
pippuria myllystä


Tee mausteseos. Hienonna valkosipulit ja sekoita kaikki loput aineet keskenään.

Katkaise parsoista kovat kannat, kuori ja pese ne. Jos parsat ovat kovin paksuja ne kannattaa esikeittää kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Silloin ei ole vaaraa, että ne palaisi niin helposti grillissä ja grillausaika vähenee.


Kierittele jokaisen parsan ympärille pekonisiivu tiukasti. Valele pekoniparsoja mausteseoksella. Grillaa. Valele lisää mausteseosta sudilla grillauksen aikana.

perjantai 3. kesäkuuta 2016

Semifreddo cantaloupemelonista


Aurinko on hellinyt meitä ja helteistäkin on saatu nauttia. Mikä olisikaan kauniina kesäpäivänä ihanampaa, kuin herkullinen semifreddo, melkein kuin jäätelö! Semifreddon voit maustaa oman makusi mukaan. Meidän semifreddo on kauniin, hempeän oranssi ja sen tähtenä on cantaloupemeloni. 



Cantaloupemeloni semifreddo
4 hengelle

½ cantaloupemeloni
2 kananmunaa
½ vaniljatanko
1 dl tomusokeria
2½ dl kuohukermaa


Aloita kaupassa valitsemalla kauniskuorinen cantaloupemeloni, koska sitä käytetään tarjoiluastiana. Koverra meloni irti kuoresta pieninä paloina. Soseuta meloni sauvasekoittimella tasaiseksi. Älä säikähdä melonista tulee hyvin ohutta ja juoksevaa sosetta. Ryhdy valmistamaan semifreddoa. Laita aluksi koverrettu melonin kuori pakastimeen kylmentymään.  

Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset erillisiin kulhoihin. Vatkaa kerma vaahdoksi kolmannessa kulhossa ja laita jääkaappiin odottamaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet keltuaisten joukkoon. Mittaa joukkoon myös tomusokeri. Vatkaa keltuaisseos kuohkeaksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 

Yhdistä kermavaahto keltuaisseokseen. Lisää melonisose kerma-keltuaisseokseen. Lisää myös valkuaisvaahto kevyesti nostellen kerma-keltuaisseokseen. Ota jäähtynyt kuori pakastimesta ja lusikoi semifreddovaahtoa kuoreen. Peitä semifreddo kelmulla. Nosta pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi, mutta mielellään yön yli. 


Huom! Mikäli näyttää siltä, että kaikki semifreddo ei mahdu meloninkuoreen laita loput esim. muovirasiaan ja pakastumaan. Nauti kahvin ja vaikka muutaman keksin kanssa.