torstai 28. heinäkuuta 2016

Tortillarullat kahdella täytteellä

Tortillarullat sopii pieneksi suolaiseksi naposteltavaksi, alkupalaksi tai vaikka piknik evääksi. Täytteitä voit muokata oman makusi ja mielikuvituksesi mukaan =) Rullat maistuvat mainiosti myös lapsille! Lisäksi voit ottaa koko perheen mukaan rullien tekemiseen. 

Kanafeta- ja graavilohiavokadotäytteiset tortillarullat


Kanafetarullat
4 isoa tortillaa
400g kanasuikaleita
1 dl creme fraicea
100g fetajuustoa
50g ruohosipulituorejuustoa
salaatinlehtiä

Paista kanansuikaleet kypsiksi paistinpannulla. Mausta mielesi mukaan esim currylla, suolalla ja pippurilla tai tacomausteella. Sekoita lopuksi joukkoon creme fraice. Anna jäähtyä. Lisää tortillojen päälle kanasuikaleet, fetajuusto paloina ja salaatti. Kääri rullalle. Laita jääkaappiin noin tunniksi.







Graavilohi-avokadorullat
4 isoa tortillaa
50g ruohosipulituorejuustoa
1 pkt graavilohta
½ lime
1 avokado
salaatinlehtiä


Levitä tortilloille tuorejuusto. Lisää graavilohisiivut, salaatti ja avokado. Purista päälle limenmehu. jotta avokadot eivät tummuisi. Kääri rullalle ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
Leikkaa lopuksi rullat noin 1,5 cm kokoisiksi paloiksi ja nauti!






















torstai 21. heinäkuuta 2016

Maukas marjapiirakka

Marja-aika on TÄÄLLÄ! 
Mansikat tulivat ja menivät! Toivottavasti ehditte napata talven varalle annoksen c-vitamiinipitoisia mansikoita. Mustikat ovat kypsyneet ja odottavat poimijoitaan metsissä. Metsän rauhaa ja mustikanpoimijoita ei itikatkaan paljon häiritse. Pihat notkuvat ihania täyteläisiä vadelmia, joita tänä kesänä on luonnon tarjottimella meille runsaasti. Ihanaa marja-aikaa, nautitaan herkuista ja vitamiineista!  


Marjarahkapiirakka

Pohja:

100g sulatettua voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Rahkatäyte:

250 g maitorahkaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

200 g marjoja 
1 rkl perunajauhoja (jos pakastemarjoja)

Vatkaa voi ja sokeri kulhossa. Lisää kanamuna. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja sitten sekoita se ne taikinaan tasaisesti. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Sekoita keskenään rahkatäytteen kaikki aineet tasaiseksi kulhossa. Laita toiseen kulhoon marjat. Me käytimme nyt mustikoita ja mansikoita. Sekoita joukkoon perunajauho.

Voitele vuoka ja lisää hieman jääkaapissa jähmettynyt taikina vuuan pohjalle ja hieman reunoillekkin. Kaada sitten marjat täytteen päälle. Lopuksi kaada rahkatäyte marjojen päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia kunnes piirakka on saanut vähän väriä. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Tämä piirakka on niin hyvää, ettei erillisiä lisukkeita tarvita!


lauantai 16. heinäkuuta 2016

Täytetyt naudanliharullat

Vaihtelua peruspihviin saat, kun kääräiset naudanlihan rullalle kera herkullisten täytteiden. Tämä herkku sopii valmistettavaksi grillissä tai uunissa. Lähipiirimme miehet antoivat kymmenen pistettä sille, että vihannekset tulevat herkullisessa paketissa! Voit tarjoilla täytetyt liharullat makusi mukaisen lisukkeen kera, meillä lisukkeena toimi hyvin paistetut vihannekset, myös riisi olisi sopinut erinomaisesti. Tosimies ei lisukkeita kaivannut ja kunkku oli murea naudanliha!  

Paprika-naudanliharullat
2 hengelle

400 g Naudan ulkofilettä (meillä oli valmiiksi siivuiksi leikattua lihaa)
½ punainen paprika
½ vihreä paprika
1 hopeasipuli
½ pienestä kesäkurpitsasta

 Pese vihannekset, kuori sipuli. Leikkaa vihannekset ohuiksi julienne-suikaleiksi, leikkaa sipuli puolirenkaiksi. Mausta naudanliha mustapippurirouheella ja suolalla, nuiji maustamisen yhteydessä kevyesti nyrkillä lihoja. Hiero pintaan hieman oliiviöljyä. 

Laita vihannes- ja sipulisuikaleita täytteeksi lihan keskelle ja kääräise liha rullalle. Sulje rulla tiiviiksi hammastikuilla. 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista rullia kuumalla pannulla noin 5 minuuttia käännellen niin, että ne saavat väriä kauttaaltaan. Laita sitten rullat voideltuun uunivuokaan, lisää vuoan pohjalle noin 1 dl vettä ja anna rullien paistua noin 15 min. 

Mikäli kävi kuten meille, paista rullien täytteestä ylijääneitä kasviksia pannulla. Mausta kevyesti. Tarjoile rullien lisukkeena. 








keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Valloitavat vartaat

Grillikausi on kuumimillaan. Juhannus on juhlittu ja kansa on suunnannut mökeille, järvien rannoille ja grillien kuumuuteen. Kupit nurin kaksikko paahtaa vielä töitä, mutta grilli kuumenee onneksi myös kaupungissa. Grilli-iltaa vietettiin teemalla valloittavat vartaat! 
Herkullisia mökkipäiviä ja grilli-iltoja satoi tai paistoi! 






Alkupalavarras: Kreikkalainen salaatti, tsatsikin kera

pieni pala kurkkua
10 kirsikkatomaattia
2 pientä punasipulia
oliiveja 
fetajuustoa

Pese vihannekset, kuori punasipuli. Leikkaa sipuli kuuteen tai kahdeksaan osaan. Leikkaa kurkku isoiksi paloiksi. Asettele punasipuli, kurkku, kirsikkatomaatti, oliivit ja feta varrastikkuihin. Asettele tarjoilulautaselle. 

Tsatsikin reseptin löydältä aiemmasta postauksestamme täältä.


Pääruoat: bataattivarras, kanavarras ja katkarapuvarras
4 hengelle 

Suosittelemme, että aloitat valmistamisen reseptien mukaisessa järjestyksessä. Bataatti vaatii pisimmän kypsymisajan ja katkarapu kypsyy muutamissa minuuteissa. 

Bataattivarras

1 iso bataatti
3 rkl oliiviöljyä
mausteeksi suolaa

Pese bataatti huolellisesti. Leikkaa bataatista noin 1 cm paksuisia renkaita. Esikypsennä bataattisiivuja mikrossa muutamia minuutteja, noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja asettele bataatit vartaisiin. Sivele bataattivartaat oliiviöljyllä. Grillaa kuumassa grillissä noin 15-25 min. kunnes ovat kypsiä. 

Kanavarras
1 pkt (400g) kananrintafileitä
½ lime
1 dl oliiviöljyä
3 kevätsipulinvartta
1 rkl lehtipersiljaa
mausteeksi suolaa

Silppua marinadia varten kevätsipuli ja lehtipersilja. Lisää puolikkaan limen mehu ja silputut yrtit oliiviöljyn joukkoon. Mausta kokonaiset rintafileet suolalla. Leikkaa sitten rintafileet pitkiksi suikaleiksi, joiden leveys on n. 2 cm. Lisää kanat marinadin joukkoon. Pujota kanasuikaleet vartaisiin. Anna murentua marinadissa hetki ennen grillaamista. Grillaa kuumassa grillissä noin 10-15 minuuttia. 

Katkarapuvarras
1 pkt () jättikatkaravunpyrstöjä
½ punainen chili
½ keltainen chili
5 valkosipulin kynttä tai yksi iso
3 rkl soijaa
1 dl oliiviöljyä
mausteeksi suolaa

Sulata jättikatkarapuja ohjeen mukaan: 30 min kylmässä vedessä ja kuivaa ravut tämän jälkeen hyvin. Mausta suolalla. Tee marinadi. Pilko keltainen ja punainen chili sekä valkosipuli ja lisää ne soijan kanssa öljyn joukkoon. Laita ravut vartaisiin ja sivele marinadia rapujen päälle. Paista kuumassa grillissä noin 5 minuuttia. 




Jälkiruoka: Mansikkavaahtokarkkibrownievarras

Valmista ensin browniet:

2 kananmunaa
1,2 dl sokeria
100 g voita
1 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 tl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi mikrossa . Lisää voisulaan maito. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet. Sekoita varovasti. Kaada taikina muffinssivuokiin. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jätä jäähtymään.

Halkaise browniet puoliksi veitsellä. Pujottele vartaisiin vuorotellen  mansikoita, vaahtokarkkeja ja browniepuolikkaita. Paista grillissä hetken että vaahtokarkit hieman sulavat ja vartaat saavat väriä. Koristele esimerkiksi sulatetulla valkosuklaalla.