lauantai 25. helmikuuta 2017

Lämmittävä lohikeitto

Talvileikeissä aika kuluu huomaamatta, jolloin nopea ruoka on omiaan taltuttamaan nälän. Perinteinen lohisoppa lämmittää mukavasti ulkoilun jälkeen. 

Lohikeitto 
4 hengelle

6 perunaa
2 porkkanaa
1 iso sipuli
1l maitoa
½ tl kokonaisia maustepippureita
1 tl suolaa
400g lohta
mausteeksi ja koristeeksi tuoretta tilliä



Kuori perunat, porkkanat ja sipulit. Leikkaa perunat ja porkkanat paloiksi. Hienonna sipuli. Aloita lisäämällä maustepippurit ja suola maidon joukkoon. Keitä kasviksia maustetussa maidossa, niin että ne ovat melkein kypsiä. 

Valmistele lohi, nypi kalasta mahdollisimman tarkasti kaikki ruodot pois. Käytä apunasi pinsettejä. Sen jälkeen irrota kalan nahka huolellisesti, onnistut parhaiten terävällä veitsellä. Kun olet valmistellut lohen, leikkaa kalasta kuutioita. 

Lisää lohikuutiot keittoon. Keitä keittiö miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää, noin 5-10 minuuttia. Lisää tilli ja tarjoile lämmin keitto. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti