tiistai 28. helmikuuta 2017

Laskiaispullat



Laskiaisen ajan suurin kysymys on: hillo vai mantelimassa? Kupit nurin keittiössä valmistui perinteisiä laskiaispullia hillolla ja kermavaahdolla sekä hauskoja tötteröpullia kermavaahdolla ja nutellalla. Valitse suosikkisi tai kokeile kumpaakin!


Laskiaispulla

50 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
6 dl maitoa
2d sokeria
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna
150 g voita tai margariinia

koristeeksi pullien päälle:
raesokeria tai mantelilastuja

täytteeksi pullille:
hilloa makusi mukaan (perinteisesti mansikkahilloa)
kermavaahtoa 
nutellaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta joko pyöreitä pikkupullia tai tötteröpullia. Tötteröpullia varten tarvitset foliosta valmistetut muutaman sentin paksuiset foliokapulat, joiden ympärille kieputat pullataikinan. Muista voidella voisulalla foliokapulat, ennen taikinan kiepauttamista, jolloin pulla irtoaa helpommin foliosta kun on valmis.

Paista pullia 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kun pullat on paistettu folio otetaan pois ja pullatötterön voi täyttää makusi mukaan. Perinteisen pullan saat täytettyä leikkaamalla hatun pois. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti