sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Jaffa leivoskeksit

Jaffa-keksit ovat varmasti kaikkien suosiossa! Meillä niistä pitää isot ja pienet, tämä määrä riittää juuri sopivasti kahvihetkeen arkena tai viikonloppuna. Kupit nurin Jaffa leivoskeksit on tehty alkuperäisten Jaffa keksien tapaan. Herkullinen pohja, makea marmeladitäyte ja täyteläinen suklaakuorrute luovat valloittavan keksin. Jos on mahdollista, että Jaffa keksit eivät maistu, vaihda täyte makusi mukaiseksi vaikka vadelmaksi tai mansikaksi. 








Jaffa leivoskeksit
12 kpl 

100g itse kohoavia jauhoja (kupit nurin itse kohoavien jauhojen ohje löytyy täältä.)
60g hienoasokeria
1tl vaniljasokeria
½dl rypsiöljyä
1dl maitoa/ riisimaitoa

12rkl appelsiinimarmeladia

50g voita
150g suklaata 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito sekä öljy. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi. Voitele 12 muffinin vuoka huolellisesti voilla. Annostele lusikallinen taikinaa muffinivuoan jokaiseen kohtaan. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa, noin 8 minuuttia. 



Anna keksipohjien jäähtyä ensin vuoassa muutaman minuutin ajan. Irrota pohjat varovasti vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan pöydällä. Sulata sillä aikaa kattilassa voi sekä suklaa ja sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. 

Kun pohjat ovat täysin jäähtyneet, annostele ruokalusikallinen appelsiinimarmeladia jokaisen pohjan päälle. Valuta kuorrutetta keksien päälle runsaasti. Jos maltat anna kuorrutteen jähmettyä ja herkuttele kahvin kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti