torstai 29. kesäkuuta 2017

Kuorrutettu kukkakaali

Kukkakaalia saa nyt kesän 2017 sadosta! Kukkakaalin lempeä maku houkuttelee valmistamaan koko aterian sen ympärille. Arkiruuaksi kukkakaali taipuu vaikka jauhelihan ja täyteläisen bechamel kastikkeen kanssa. 


Kuorrutettu kukkakaali
2 hengelle 

1 kukkakaali
400g jauhelihaa
1 sipuli
30g voita
2½ rkl vehnäjauhoja
½tl valkopippuria
5dl kevytmaitoa
½tl suolaa
200g juustoraastetta


Huuhtele kukkakaali. Irrottele kukkakaalin kukinnot käsin tai veistä apuna käyttäen. Keitä kukinnot puolikypsäksi suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä. 

Kuori ja pilko sipuli. Ruskista jauheliha ja mausta se haluamallasi tavalla (suolalla, valkopippurilla, mustapippurilla ja paprikalla). Lisää sipuli jauhelihan joukkoon. 

Jätä kukkakaalit ja jauheliha odottamaan ja valmista bechamel eli valkokastike. Valitse kastikkeen valmistukseen paksupohjainen kattila. Aloita kastikkeen valmistus sulattamalla voi. Lisää sulaneen voin päälle vehnäjauhot ja valkopippuri. Anna kiehahtaa, mutta älä anna jauhojen ruskistua. Kaada maito kattilaan koko ajan tarkasti sekoittaen. Jatka koko ajan sekoittamista 5-10 minuutin ajan ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä. Mausta suolalla.  

Kokoa ainekset voideltuun uunivuokaan. Laita vuoan pohjalle ruskistettu jauheliha. Lado kukkakaalin kukinnot hellästi jauhelihan päälle. Kaada bechamel eli valkokastike, kukkakaalin päälle. Lopuksi lisää päälle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa kunnes juusto on ruskistunut hieman.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti