perjantai 28. heinäkuuta 2017

Ranskalainen juustotorttu, Quiche Lorraine

Kesä on ihanaa aikaa. 
On valoisaa, hyvinä päivinä lämmintä ja sateetonta, mutta usemmiten vähintäänkin leppoisan leutoa. Silloin on ihana istua ulkona ja kuunnella tuulen huminaa ja lintujen laulua, kesän ääniä. Jotta kestää itikoiden ininän voi herkutella vaikka tällä ranskalaisella kinkkujuustotortulla, eikä viinilasillinenkaan tilannetta huononna. 

Ranskalainen  juustotorttu
4 hengelle

3 dl vehnäjauhoja
100g margariinia tai voita
4 rkl vettä

täyte:
2 kanamunaa
2dl kermamaitoa
150 g kinkkusuikaleita
200 g juustoraastetta
valkopippuria
suolaa

Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauhot, lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.

Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Sekoita kananmunat ja kermamaito keskenään. Lisää kinkkukuutiot ja juustoraaste. Mausta ja kaada kypsän torttupohjan päälle. Paista kunnes munamaito on hyytynyt 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti