sunnuntai 6. elokuuta 2017

Mansikka-suklaa brownie

Syötävän suloinen, mansikka-suklaa brownie, koristi piknik pöytää ja kesti helposti pakkaamisen sekä kuljetuksen piknik kohteeseen. Herkkullisempaa saa hakea!  











Mansikka-suklaa brownie
Pellillinen


Pohja:
4 munaa
4 dl sokeria
300 g sulatettua voita
3 dl maitoa 
7,5 dl vehnäjauhoja
1½ dl kaakaojauhetta
5 tl vaniljasokeria
5 tl leivinjauhetta (tällä määrällä tulee todella muhkea taikina)

Päälle:
1-2 litraa mansikoita
3 levyä suklaata (meillä maraboun 200g levyjä)

Aloita sulattamalla voi. Riko munat kulhoon. Lisää munien joukkoon sokeri.Vaahdota munat ja sokeri käsin kevyeksi vaahdoksi. Mittaa toiseen astiaan kuivat aineet ja lisää kuivat aineet taikinaan vuorottelemalla nesteiden kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 



Paista taikinaa 200 asteessa noin 20-40 minuuttia, oman uunisi tehosta riippuen. Kokeile taikinan kypsyyttä esim. hammastikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa se on valmista. 

Kun taikina on uunissa, pilko mansikat. 

Anna taikinan jäähtyä hetki. Sulata sillä aikaa suklaa. Sipaise pullasudilla ohut kerros sulatettua suklaata taikinan päälle, jotta mansikat tarttuvat suklaaseen. Levitä mansikoita reilusti taikinan päälle. Kaada sulanutta suklaata mittakannusta mansikoiden päälle. Anna brownien jähmettyä jääkaapissa noin tunnin verran tai kunnes suklaa on kovettunut.

Leikkaa brownie varovasti terävällä veitsellä, koska mansikat liikkuvat helposti. Älä säikähdä vaikka näyttäisi siltä, että brownie hajoaa, saat mansikat aseteltua valmiiden palojen päälle helposti. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti