tiistai 21. kesäkuuta 2016

Kupit nurin goes Kokkisota vol 2



Tv-klassikko Kokkisodan tapaan, vietimme iltaa yllätyskassin sisällön raaka-aineista kokkaamalla. Taistelu oli erittäin herkullinen! 

Yllätyskassista paljastui seuraavat raaka-aineet: 





Fenkoli
Vuohenjuusto
Taateli
Mansikat
Nonparellit






Nina ja Katin valmistamien ruokien suosio oli valtaisa. Tiukan kisan kaikki herkut ansaitsivat suosionosoitukset, mutta tuomarin suosikki ruuat olivat parmankinkku-vuohenjuustotaatelit, tiukan ja tasaisen pohdinnan jälkeen fenkolipasta sekä mansikkamascarponevaahto & suklaakupit. Voiton vei tällä erää siis Ninan keittiön herkut! Voitokkaat reseptit Ninan annoksiin löydät täältä ja alta löytyvät Katin herkulliset reseptit. 


Katin keittiössä valmistui seuraavia herkkuja...

Vuohenjuustomansikat

0,5 l mansikoita
100 g vuohenjuustoa
0,5 dl pähkinärouhetta

Puhdista mansikat. Muussaa vuohenjuusto haarukalla .Pyörittele mansikan ympärille vuohenjuustomassaa ja lopuksi pyörittele ne vielä pähkinärouheessa. Laita hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.




Uunijuurekset ja taatelivuohenjuusto broileri


½ keskikokoisesta fenkolista
4 porkkanaa
3 punasipulia
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl pippuria
2 tl oreganoa
n. 2 dl vettä

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori ja pilko 4 porkkanaa ja 3 punasipulia, sekä puhdista ja leikkaa paloiksi fenkoli. Asettele ainekset uunivuokaan. Lisää uunivuokaan oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, sekä suolaa, pippuria ja hieman oreganoa. Laita uuniin kypsymään hetkeksi. Lisää n. 5 min jälkeen vuokaan 2 dl vettä. Anna vihannesten kypsyä n. 30 min, kunnes ovat kypsiä. 

4 broilerin rintafilettä
10-12 taatelia
200g vuohenjuustoa
suolaa, pippuria

Ota vuohenjuusto huoneenlämpöön lämpenemään. Pilko taatelit hienoksi. Hienonna vuohenjuusto haarukalla. Yhdistä taatelit ja vuohenjuusto ja sekoita tahnaksi. Ruohi broilerin rintafileisiin suolaa ja pippuria mausteeksi oman makusi mukaan. Tee broileriin pieniä viiltoja. Laita täytettä broilerin päälle ja erityisesti viiltoihin. Aseta rintafileet uunivuokaan. Anna kypsyä noin 10 minuuttia. 




Mansikkamascarponevaahto & suklaakuppi


10 mansikkaa
3 rkl mascarponetuorejuustoa
½ dl kuohukermaa
½-1 levyä fazerin sinistä suklaata


Aloita tekemällä suklaakupit. Sulata suklaa. Ota tarvikkeet valmiiksi eli 4-6 paperista muffinivuokaa, pikkulusikka ja pullasuti. Laita noin 3 rkl sulaa suklaata jokaiseen vuokaan. Sivele sudilla suklaa mahdollisimman tasaisesti reunoille ja pohjaan. Huolehdi, että etenkin pohjaan jää suklaata tarpeeksi paksusti. Laita muffinivuoat isoon pakasterasiaan ilman kantta ja siirrä ne jähmettymään pakastimeen. Anna jähmeyttyä vähintään n. 15-30 minuuttia. 

Siirry tekemään mansikkamascarponevaahtoa. Murskaa tuoreet mansikat, lisää niiden joukkoon muutama ruokalusikallinen mascarponetuorejuustoa. Vaahdota kerma ja lisää se hellästi nostellen mansikkamascarponetahnanjoukkoon. 

Ota suklaakupit pakastimesta. Revi nopeasti, mutta hellävaroen paperinen vuoka suklaakupin ympäriltä. Täytä mansikkamascarponevaahdolla ja tarjoile juhlavasti. Koristele kesäiseksi strösselillä ja herkuttele! 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti